Dziś chciałabym się podzielić przepisem, na pastę rybną. Ci, którzy ryb nie znoszą lub nie jedzą pewnie nie będą zainteresowani ale można rybę zastąpić innym produktem (np oliwkami ) i też pasta będzie gut :)
Potrzebujemy :
kostkę sera twarogu ( ja używam chudego, ok 150-200g)
puszkę tuńczyka lub makrelę wędzoną ( z makrelą wychodzi lepsza)
cebulę (ja często dodaję trochę czerwonej)
odrobina jogurtu naturalnego (około 1-2 łyżki)
sól, pieprz
- Do miski wrzucamy ser, rybę (z makrelą jest więcej zabawy bo ości :P), cebulę i mieszamy widelcem. Można potraktować blenderem ale wtedy wyjdzie nam trochę już taka breja.
- Doprawiamy solą i pieprzem. Najlepiej żeby pasta trochę się "przejadła" w lodówce.
Uwielbiam wcinać ją ze świeżą bazylią i oliwkami bo jest sycąca i pyszna :)
Tak jak wspominałam bazą jest cebula, ser i trochę jogurtu, a rybę możecie zastąpić różnymi dodatkami tj, oliwki, papryka, ogórek, itd.
Pozdrawiam
Anlavena
U mnie dziś z łososiem ! uwielbiam takie pasty :)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis ! Chętnie go wypróbuję :-)
OdpowiedzUsuń_____________________________________________
http://rozowyswiatmarthe.blogspot.com/
Polecam :)
Usuńnie lubię cebuli, ale przepis niezły;)
OdpowiedzUsuń