28 października 2013

Przepis - 1



Dziś chciałabym się podzielić przepisem,  na pastę rybną. Ci, którzy ryb nie znoszą lub nie jedzą pewnie nie będą zainteresowani ale można rybę zastąpić innym produktem (np oliwkami ) i też pasta będzie gut :)

Potrzebujemy :

kostkę sera twarogu ( ja używam chudego, ok 150-200g)
puszkę tuńczyka lub makrelę wędzoną ( z makrelą wychodzi lepsza)
cebulę (ja często dodaję trochę czerwonej)
odrobina jogurtu naturalnego (około 1-2 łyżki)
sól, pieprz


  • Do miski wrzucamy ser, rybę (z makrelą jest więcej zabawy bo ości :P), cebulę i mieszamy widelcem. Można potraktować blenderem ale wtedy wyjdzie nam trochę już taka breja. 
  • Doprawiamy solą i pieprzem. Najlepiej żeby pasta trochę się "przejadła" w lodówce. 


Uwielbiam wcinać ją ze świeżą bazylią i oliwkami bo jest sycąca i pyszna :)
Tak jak wspominałam bazą jest cebula, ser i trochę jogurtu, a rybę możecie zastąpić różnymi dodatkami tj, oliwki, papryka, ogórek, itd.

Pozdrawiam

Anlavena


4 komentarze:

  1. U mnie dziś z łososiem ! uwielbiam takie pasty :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny przepis ! Chętnie go wypróbuję :-)
    _____________________________________________
    http://rozowyswiatmarthe.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. nie lubię cebuli, ale przepis niezły;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każde pozostawione słowo :) SPAMowi mówię stanowcze NIE. Komentujących także staram się odwiedzać :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...