11 września 2013

Spaghetti z makaronem z fasoli mung





Jeszcze tak na noc wrzucę tu przepis na spaghetti dla odchudzających się. Ja jestem na diecie South Beach, więc jeśli zaglądają tu osoby wtajemniczone w zasady diety, to przepis także na I fazę.

Sos: (porcjowo u nas wyszedł obiad dla 4 osób)
mięso z indyka (zmielić), między 0,5 - 0,8 kg [jak kto lubi]
sos pomidorowy, ok 200 g  lub 1 puszka pomidorów
por, 1 szt
pieczarki, 5 szt
czerwona papryka, 1 duża
papryka w proszku, kilka łyżek
mleko, 1/3 szkl.
przyprawy (ja dałam bazylię, tymianek, trochę curry, czosnek, sól, pieprz i pietruszkę)
+

makaron z fasoli Mung (ja kupiłam w Tesco)










Przygotowanie:
  1. Na patelnię/do rondla wlewam wodę i duszę posiekaną paprykę, pieczarki, pora.
  2. Dodaję mięso.
  3. Kiedy wszystko już się nam podgotuje dodaję sos pomidorowy/pomidory z puszki oraz przyprawy.
  4.  Zagęszczam wsypując do mleka sproszkowaną słodką paprykę (tu ilość musicie ocenić w stosunku do ilości sosu - dałam ok 1,5 łyżki).
  5. Makaron z fasoli przyrządzamy według instrukcji na opakowaniu.
  6. Nakładamy sos i dekorujemy świeżymi listkami bazylii.
Voila! :)


Miłych snów.
Anlavena

3 komentarze:

  1. Uwielbiam ten makaron, a potrawa wygląda bardzo smacznie <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Spaghetti to rodzaj makaronu a nie nazwa sosu, wiec wyszło ze to przepis na makaron z makaronem. :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każde pozostawione słowo :) SPAMowi mówię stanowcze NIE. Komentujących także staram się odwiedzać :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...