Jeszcze tak na noc wrzucę tu przepis na spaghetti dla odchudzających się. Ja jestem na diecie South Beach, więc jeśli zaglądają tu osoby wtajemniczone w zasady diety, to przepis także na I fazę.
Sos: (porcjowo u nas wyszedł obiad dla 4 osób)
sos pomidorowy, ok 200 g lub 1 puszka pomidorów
por, 1 szt
pieczarki, 5 szt
czerwona papryka, 1 duża
papryka w proszku, kilka łyżek
mleko, 1/3 szkl.
przyprawy (ja dałam bazylię, tymianek, trochę curry, czosnek, sól, pieprz i pietruszkę)
makaron z fasoli Mung (ja kupiłam w Tesco)
Przygotowanie:
- Na patelnię/do rondla wlewam wodę i duszę posiekaną paprykę, pieczarki, pora.
- Dodaję mięso.
- Kiedy wszystko już się nam podgotuje dodaję sos pomidorowy/pomidory z puszki oraz przyprawy.
- Zagęszczam wsypując do mleka sproszkowaną słodką paprykę (tu ilość musicie ocenić w stosunku do ilości sosu - dałam ok 1,5 łyżki).
- Makaron z fasoli przyrządzamy według instrukcji na opakowaniu.
- Nakładamy sos i dekorujemy świeżymi listkami bazylii.
Miłych snów.
Anlavena
Uwielbiam ten makaron, a potrawa wygląda bardzo smacznie <3
OdpowiedzUsuńTo prawda, jest pycha :)
OdpowiedzUsuńSpaghetti to rodzaj makaronu a nie nazwa sosu, wiec wyszło ze to przepis na makaron z makaronem. :-)
OdpowiedzUsuń